Veelgestelde vragen


Hoe zit het met mijn privacy?

We respecteren uw privacy. Uw gegevens (zoals uw e-mailadres) worden alleen gebruikt om u uit te nodigen voor een onderzoek. Wij geven uw gegevens niet door aan derden en wij gebruiken uw gegevens niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Klik hier voor meer informatie over uw privacy.

Kan iedereen lid worden van het UWV Panel?

Iedereen die een WW, WIA (WGA) of Wajong uitkering van UWV ontvangt is, kan lid worden van het panel.

Ik heb me aangemeld. Hoe gaat het nu verder?

Direct nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u een bevestiging per mail met een link naar uw persoonlijke loginpagina. Hier krijgt u met uw zelf opgegeven wachtwoord toegang tot uw profielpagina, waar u eventueel uw persoonlijke gegevens kunt aanpassen. Hoe meer gegevens u hier invult, hoe beter wij ervoor kunnen zorgen dat u onderzoeken ontvangt die voor u van belang zijn.

Ik heb me aangemeld voor het UWV Panel, maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen voor onderzoek(en). Hoe kan dat?

Er is een aantal mogelijke oorzaken:

1. U heeft uw gegevens tijdens uw aanmelding niet volledig ingevuld. Op uw profielpagina kunt u enkele aanvullende gegevens over uzelf invullen, zoals uw geboortedatum. Als u deze gegevens volledig invult, heeft u een grotere kans om uitgenodigd te worden voor onderzoeken. Het kan voorkomen dat voor bepaalde onderzoeken een selectie gemaakt wordt van panelleden die aan bepaalde kenmerken voldoen.

2. Als u na uw aanmelding geen e-mail van ons hebt ontvangen, hebben wij misschien niet het juiste e-mailadres van u. Het kan zijn dat er tijdens uw aanmelding een typfout is gemaakt. U kunt uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen op uw eigen profielpagina.

3. Wellicht worden e-mails tegengehouden door een spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein 'mwm2.nl'. Het is belangrijk dat u dit e-mailadres opneemt als afzender op de lijst van gewenste mail. Dit doet u eenvoudig door @mwm2.nl op te slaan in uw adresboek.

Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?

U krijgt per e-mail een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. In deze e-mail staat een link naar het onderzoek waarmee u automatisch toegang heeft tot de enquête.

Moet ik een onderzoek meteen invullen?

Nee, u kunt een onderzoek invullen op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. U kunt ook tussentijds stoppen en op een later moment verder gaan. Houd wel rekening met de periode waarin het onderzoek ingevuld kan worden. Dit varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.

Hoelang duurt deelname aan een onderzoek?

Dit verschilt per onderzoek. Wij proberen de onderzoeken altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld duurt deelname aan een vragenlijst ongeveer 5 minuten.

Hoe vaak ontvang ik een uitnodiging voor onderzoek?

Als u meedoet aan het UWV Panel ontvangt u een aantal keer per jaar een uitnodiging voor deelname aan een onderzoek. De uitnodiging ontvangt u per e-mail. Hoe vaak we u uitnodigen, hangt onder andere af van uw profiel. We nodigen u namelijk alleen uit voor onderzoek dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd.

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?

Nee, deelname is niet verplicht. Als u een keer geen tijd of geen zin heeft om aan een onderzoek deel te nemen, kunt u de uitnodiging negeren. U blijft dan gewoon lid van het UWV Panel.

Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?

De onderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen, maar hebben altijd te maken met UWV. Denk aan tevredenheidonderzoeken over bepaalde stappen tijdens de aanvraag van een uitkering of op welke manieren u contact zou willen leggen met UWV.

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

Wij gebruiken de resultaten van het onderzoek om onze dienstverlening en de klantgerichtheid te verbeteren. Na afloop van elk onderzoek plaatsen wij een verslag met de belangrijkste resultaten op de website. Heeft u deelgenomen aan het onderzoek? Dan ontvangt u als eerste deze resultaten per e-mail.

Het onderzoek werkt niet, wat moet ik doen?

Als de link naar het onderzoek niet werkt, kunt u de link uit de uitnodigingsmail kopiëren en plakken in de adresbalk van uw browser. Werkt dat ook niet? Neem dan contact met ons op.

Heb ik speciale software nodig om mee te doen?

Nee, u heeft geen speciale software nodig. Het enige dat u nodig heeft, is toegang tot internet en een eigen e-mailadres, zodat we u per mail kunnen uitnodigen voor onderzoeken.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Ga naar uw profielpagina. Als u in het formulier uw e-mailadres invult en op 'Wachtwoord vergeten' klikt, krijgt u binnen enkele minuten een e-mailbericht toegestuurd. Hierin staat hoe u een nieuw wachtwoord instelt.

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?

U kunt uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens bekijken en eventueel wijzigen op uw eigen profielpagina.

Ik wil me uitschrijven uit het UWV Panel, wat moet ik doen?

U kunt zich uitschrijven via uw eigen profielpagina. U vult daar uw e-mailadres in en klikt vervolgens op ‘Afmelden’. Na uitschrijving benaderen wij u niet meer voor onderzoeken.

Ik heb een andere vraag, wat moet ik doen?

U kunt uw vraag stellen op onze contactpagina. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een antwoord.